Testimonials

Testimonial Debbie Hendriks

Testimonials: Debbie Hendriks

Intro

Het is nu ruim 4 jaar geleden toen ik mijn eerste stappen deed binnen de wondere wereld van Salesforce. Ik was afgestudeerd in de studierichting Toerisme en Recreatie en Bedrijfskunde en had totaal geen affiniteit met IT of CRM.

Degene met wie mijn sollicitatiegesprek deed, Marcel Deegeling, verzekerde mij dat HBO denkniveau en analytisch vermogen voldoende was om aan het Salesforce Traineeship deel te nemen.

Mijn enthousiasme, communicatieve vaardigheden en het feit dat ik ook wiskunde bijles had gegeven gaf de doorslag en ik mocht beginnen.

De start

Samen met nog 7 andere kandidaten begonnen we aan ons traineeship. Als masterclassers werden we goed ontvangen. We kregen naast onze laptop de nodige leerboeken en gadgets van het bedrijf.

Een intensieve opleidingsperiode van 2 maanden volgde. Van corona was toen nog geen sprake en iedereen werkte klassikaal met elkaar op kantoor.

Er werd veel samengewerkt en we werden een hecht team.

Trailheads

Vanuit de door Salesforce beschikbaar gestelde trainingsstof, Trailheads, volgden we de benodigde lesstof om uiteindelijk het fel begeerde certificaat van Salesforce administrator (Admin-201) te kunnen halen. Met deze Trailheads kun je op een interactieve manier de mogelijkheden van Salesforce leren en begrijpen. De modules bevatten ook opdrachten die uitgevoerd moeten worden binnen jouw eigen Salesforce-omgeving (Trailhead Playground).

Business consultancy en soft skills

Tussendoor kreeg je een spoedcursus IT. We kregen kennis van Objecten, records, views, ERP, API’s en veel meer. We leerden processchema’s en ERD diagrammen tekenen, workflows bouwen en data importeren.

Ook werd veel tijd besteed aan Business consultancy. Wat is Sales, Marketing en Service precies? Hoe achterhaal je de Salesforce wensen/eisen van de klant, hoe presenteer je Salesforce het beste? Hoe kun je projectmatig Agile werken?

We deden veel rollenspellen en mochten daarna Salesforce zelf inrichten naar de bedrijfsprocessen van de klant. Uiteraard gevolgd door veel feedback, want daar leer je het meest van.

De praktijk

Na het behalen van het Salesforce Administrator certificaat gingen we aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Ik heb zowel een rol gehad als Salesforce Administrator, gedetacheerd bij een eindklant (Randstad), als meerdere keren die van Salesforce consultant binnen vele projecten bij verschillende opdrachtgevers.

Ondertussen ben ik ruim vier jaar verder en heb ik de nodige Salesforce certificaten behaald om mijn ervaring op te doen als Consultant. Deze ervaring heeft mij laten groeien naar de functie als Salesforce Projectmanager.

Tot slot

Ik kijk nu zeer tevreden terug naar hoe mijn carrière tot nu toe is verlopen.

Salesforce is een hele boeiende omgeving en biedt vele uitdagingen.

Toen ik begon aan het Salesforce traineeship begon ik zonder enige kennis van IT, Business consultancy en Salesforce en was het voor mij echt een sprong in het diepe. Ik had niet verwacht mij zo snel te kunnen ontwikkelen, zelfs nu nog leer ik elke dag weer iets nieuws.

Ik ben blij dat ik ooit de kans heb gehad om dit Traineeship te volgen. Het was voor mij de ideale mix als voorbereiding op het echte werk als Salesforce Consultant.

Fout: Contact formulier niet gevonden.