Het Salesforce traineeship proces

Het Salesforce traineeship proces

Het Salesforce traineeship laat je ervaren dat IT veel meer is dan alleen software ontwikkelen. Salesforce is 1 van de grootste software platforms ter wereld en op dit moment zijn er alleen al in Nederland zo’n 100.000 banen extra benodigd de komende 4 jaar. Dus genoeg kansen voor jou als ambitieuze young professional om je carrière te starten en je dromen te verwezenlijken. Daarnaast krijg je vanaf dag 1 een vast contract en salaris. Zie hieronder een schematische weergave hoe het Salesforce traineeship proces eruit ziet:

Het Matchingsproces

Na een positief sollicitatiegesprek bij MasterForce stemmen we met jou af bij welke opdrachtgever jij zou willen werken.

Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar geschikte Salesforce professionals met een afgestudeerde HBO/Universitaire achtergrond.

We bieden jouw cv aan en het bedrijf zal jou uitnodigen voor een gesprek om te zien of er een wederzijdse match is.

Nadat het arbeidscontract is getekend zul je het eerstvolgende traineeship gaan volgen.

De masterclasser wordt extra gemotiveerd om de benodigde kennis te verkrijgen in het Salesforce traineeship en de opdrachtgever is verzekerd van operationeel inzetbare Salesforce professional(s), na het traineeship.

De masterclassers kunnen kiezen om hun carierre te starten bij:

Een eindklant als bijvoorbeeld Heineken, Albert Heijn of KLM.

Deze opdrachtgevers zoeken vooral Salesforce Administrators, maar vaak vervul je al snel de rol van Functioneel applicatiebeheerder of word je ingezet als Product owner.

Een Salesforce implementatie partner als bijvoorbeeld PWC, Atos, Nextview, Brightfox of Ilionx.

Bij deze implementatie partners zul je veelal als Salesforce consultant worden ingezet bij diverse klanten door heel Nederland. Je kunt voor langere periode gedetacheerd worden of binnenprojecten worden ingezet.

Welk besluit je ook neemt, na het afronden van het Salesforce traineeship ligt de Salesforce wereld aan je voeten en zul je ervaren dat de carrièremogelijkheden eindeloos zijn.

De opleidingsperiode (2 maanden)

De eerste twee weken wordt de basis IT kennis bijgebracht. Tevens wordt CRM business consultancy geleerd. Zowel Sales, Service als Marketing processen alsook projectmatig agile werken, informatie analyse, proces flows, presentatie technieken en het geven van een Salesforce demonstratie komen aan de orde.

In week 3 t/m 6 leer je met behulp van het trainingsmateriaal van Salesforce (trailheads) spelenderwijs alle facetten van Salesforce kennen die nodig zijn om als zelfstandig Salesforce administrator of Salesforce professional uit de voeten te kunnen.

De laatste twee weken staan in het teken van de examen voorbereiding voor het Salesforce Administrator (Admin-201) examen. Vele proefexamens zullen we met de trainees oefenen en de antwoorden onderling bespreken.

Door de intensieve training zullen jullie elkaar goed leren kennen. Het contact met de mede trainees zal zeer hecht zijn en jullie zullen elkaar zoveel mogelijk helpen.

De training vindt plaats in een moderne trainingsruimte voorzien van alle faciliteiten. Het kantoor is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en voor het gebouw zijn vele parkeerplekken beschikbaar. Er zal in overleg ook de mogelijkheid zijn om vanaf huis te werken.

Operationeel inzetbaar

Na de opleidingsperiode ben je gecertificeerd Salesforce Administrator en operationeel inzetbaar bij je werkgever. In de praktijk groei je bij een Salesforce implementatie partner vanuit een junior Salesforce Consultant door naar een medior consultant.

Ben je begonnen bij een Salesforce eindgebruiker dan kun je vaak al snel doorgroeien tot Product owner of Functioneel Applicatie beheerder.

Het is raadzaam om samen met je werkgever af te stemmen welke Salesforce certificaten nog meer wenselijk zijn om op in de komende periode te behalen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.